Ceylin del Carmen Alvarado heeft niet alleen ambities in het veldrijden. De kersverse wereldkampioene hoopt over vier jaar op de Olympische Spelen te staan als mountainbiker.

"Ik ben al zo'n twee jaar aan het mountainbiken, maar ik heb niet genoeg punten om komende zomer naar Tokio te gaan", zegt Alvarado maandag tegen Sporza. "Ik zou wel heel graag naar de Spelen in Parijs van 2024 willen, dan zit deelname er wel in."

Ze omschrijft de Olympische Spelen als een droom. "Helaas kan ik die droom niet waarmaken in het veldrijden, dus het zal op de mountainbike moeten gebeuren", zegt de 21-jarige Rotterdamse.

"Ik ga daar vanaf nu serieus mee bezig met een stappenplan voor de komende vijf jaar. Het is een sport die veel op het veldrijden lijkt, maar toch zijn er ook grote verschillen. Ik moet wennen aan een andere techniek, andere duur en andere inspanning", aldus Alvarado, die komende zomer veel wil gaan mountainbiken.

Alvarado in voetsporen ploeggenoot Van der Poel

Alvarado is bij Alpecin-Fenix ploeggenoot van Mathieu van der Poel, die verschillende wielerdisciplines al succesvol combineert. 'VDP' werd ruim een week geleden in Zwitserland net als Alvarado wereldkampioen veldrijden.

Komende zomer in Tokio gaat Van der Poel als mountainbiker wel op jacht naar olympisch goud. Daarnaast wil hij komend voorjaar diverse klassiekers op de weg rijden, zoals Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen.