Chris Froome maakt eind februari zijn rentree in het wielerpeloton. De viervoudig Tour de France-winnaar doet mee aan de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), zo heeft hij woensdag laten weten.

"Ik heb er heel veel zin in om terug te keren. Ik heb goed getraind op Gran Canaria en kijk ernaar uit om de volgende stap in mijn herstel te zetten en weer op volle kracht te rijden", aldus Froome.

De renner van Team INEOS ging ruim een half jaar geleden hard onderuit in aanloop naar het Critérium du Dauphiné. Hij liep breuken in zijn dijbeen, heup, elleboog, ribbenkast en nekwervel op.

De 34-jarige Froome zou eigenlijk in oktober al zijn rentree maken in het Critérium van Saitama, maar de Brit voelde zich er toen nog niet klaar voor en meldde zich af.

Als hij fit genoeg is, dan verschijnt Froome komende zomer samen met onder anderen Egan Bernal en Geraint Thomas aan de start van de Tour. Het toptrio van Team INEOS moet de strijd aangaan met Jumbo-Visma, dat met Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk grote ambities heeft.

De tweede editie van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten begint op 23 februari en duurt tot en met 29 februari.