Veldrijder Joris Nieuwenhuis kent een beroerde aanloop naar het EK veldrijden van zondag in het Italiaanse Silvelle. De fietsen van de 23-jarige Nederlander zijn gestolen, meldt zijn ploeg Team Sunweb zaterdag.

"In aanloop naar het EK zijn de fietsen van Joris Nieuwenhuis gestolen uit een busje dat op de beveiligde parkeerplaats bij het hotel stond", meldt Team Sunweb op Twitter, met daarbij een foto van de fiets.

"Alle fietsen hebben een uniek Team Sunweb-design op het frame. Als je ze ziet of informatie hebt, neem dan alsjeblieft contact op met de politie. Bedankt!"

Nieuwenhuis behoort in Italië tot de vijfkoppige Nederlandse ploeg, die uiteraard wordt aangevoerd door topfavoriet Mathieu van der Poel. Lars van der Haar, Corné van Kessel en David van der Poel zijn de andere Nederlanders.

De EK-cross voor vrouwen, waarin namens Nederland Annemarie Worst, Maud Kaptheijns, Yara Kastelijn, Geerte Hoeke en Sophie de Boer in actie komen, begint zondag om 13.50 uur. De mannen starten om 15.20 uur.