De organisatie van de Boels Ladies Tour moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Na de editie van 2020 trekt Boels Rental zich terug als geldschieter.

Het Nederlandse verhuurbedrijf maakte vorige week al bekend na volgend jaar te stoppen als hoofdsponsor van het Boels-Dolmans Cycling Team. Bij die ploeg staan onder anderen Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Amy Pieters onder contract.

"De bedrijfsdoelstellingen die wij gesteld hadden met betrekking tot sponsoring zijn meer dan behaald", verklaart het bedrijf de keuze om na 2020 te stoppen met al haar wielergerelateerde sponsoring.

Boels Rental was sinds 2013 hoofdsponsor van de Ladies Tour. De enige meerdaagse World Tour-koers voor vrouwen in Nederland wordt jaarlijks eind augustus, begin september verreden.

De afgelopen editie werd gewonnen door Christine Majerus. De Luxemburgse volgde daarmee Annemiek van Vleuten op, die de beste was in 2017 en 2018.

Organisator hoopvol over toekomst

Ondanks het afhaken van Boels Rental, maakt organisator Thijs Rondhuis zich geen zorgen over de toekomst van de rittenkoers.

"Op korte termijn zijn er geen veranderingen, er is een overeenkomst tot en met de editie van 2020", zegt hij tegen Reporter Radio. "Vanaf 2021 zullen we op zoek moeten naar een nieuwe naam en hoofdsponsor."

Rondhuis verwacht dat de toegenomen media-aandacht voor de koers geïnteresseerde partijen over de streep zal trekken. "We zijn in veertien landen uitgezonden en er was een ruime samenvatting te zien op de NOS."

De rittenkoers staat sinds 1998 op de kalender, aanvankelijk onder de naam Holland Ladies Tour. Sinds 2011 draagt de wedstrijd de naam van de verschillende hoofdsponsors.