Jumbo-Visma heeft maandag de contracten van de ervaren Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens en Maarten Wynants verlengd. De ervaren renners liggen nu tot eind 2020 vast.

De 33-jarige Leezer staat al zijn hele loopbaan onder contract bij het huidige Jumbo-Visma. Ook Lindeman (30), de Duitser Martens (35) en de Belg Wynants (37) rijden al jarenlang als knecht voor de Nederlandse formatie.

"Tom, Paul, Bert-Jan en Maarten zijn echte teamspelers", zegt sportief directeur Merijn Zeeman. "Ze zijn belangrijk voor de ondersteuning van onze kopmannen en bij de ontwikkeling van onze jonge talenten. Ik ben heel blij dat ze langer bij de ploeg blijven."

"De ultieme droom is aankomend voorjaar met dit team een monument te winnen", zegt Wynants. "Ik heb de ontwikkeling van de ploeg vanaf de eerste rij mogen meemaken en ik kijk ernaar uit om de rol van wegkapitein nog een jaar te vervullen."

De contractverlenging van de ervaren renners komt enkele weken na de bekendmaking van het vertrek van de Amerikaanse klimmer Neilson Powless, die voor EF Education First gaat rijden. Ook De Belg Floris De Tier vertrekt bij Jumbo-Visma, dat eerder al afscheid nam van Danny van Poppel (Wanty-Gobert).

Jumbo-Visma versterkte zich voor volgend seizoen al met Tom Dumoulin (Team Sunweb), Tobias Foss (Uno-X Norwegian Development Team) en Chris Haper (Team BridgeLane).