Thibaut Pinot zet voortijdig een punt achter zijn wielerseizoen. De Franse renner van Groupama-FDJ voelt zich fysiek niet in staat om op topniveau te presteren.

De 29-jarige Pinot mist daardoor eind september de WK op de weg in Yorkshire. Daarnaast zal hij zijn titel bij de Ronde van Lombardije, die hij vorig jaar voor het eerst in zijn carrière won, niet verdedigen.

"In mijn huidige conditie kan ik niet mee met de toprenners. Ik voel me gewoon erg moe. Na de Tour lag ik er drie weken uit. Door die gedwongen rust ben ik niet honderd procent voor de rest van het seizoen."

Pinot gold dit jaar als een van de kanshebbers voor de eindzege in de Tour. In de negentiende etappe, terwijl hij vijfde stond in het algemeen klassement, moest de Franse klimmer echter opgeven met een spierblessure.

De nummer drie van de Tour van 2014 laat de fiets voorlopig niet aan de kant staan. Tot het einde van de maand zal hij zijn tijd benutten om te trainen. "Zo loop ik tijdens de winterstop niet al te veel fysieke achterstand op."