Sam Bennett heeft woensdag ook de derde etappe van de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De klassementsleider versloeg Dylan Groenewegen met miniem verschil.

Bennett en Groenewegen maakten er aan het einde van de vlakke etappe van 166,9 kilometer met start en finish in het Belgische Aalter een tweestrijd van in de massasprint, die rommelig verliep door een valpartij. De Ier kwam net als maandag en dinsdag als winnaar uit de strijd.

De Belg Jasper Philipsen, die de sprint aanging, kwam op gepaste afstand als derde over de streep. Zijn landgenoot Jürgen Roelandts werd vierde en de Fransman Florian Sénéchal eindigde als vijfde.

De 28-jarige Bennett staat na zijn hattrick aan ritzeges logischerwijs nog steeds op de eerste plek in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van 20 seconden op de nummer twee Philipsen en de nummer drie Groenewegen.

De BinckBank Tour, een etappekoers uit de WorldTour door Nederland en België, gaat donderdag verder met een korte etappe (96,2 kilometer) met start en finish in het Waalse Houffalize. Op het parcours door de Ardennen liggen een flink aantal lastige heuveltjes, waardoor het klassement waarschijnlijk flink wordt opgeschud.

Etappe begint met minuut stilte voor Lambrecht

De derde rit van de BinckBank Tour begon woensdag met een minuut stilte voor de vorige week overleden Bjorg Lambrecht. De begrafenis van de 22-jarige Belg vond dinsdag plaats in Knesselare, dat ligt in de gemeente Aalter.

Na 36 kilometer kwamen de renners door Knesselare, waar koersdirecteur Rob Discart en burgemeester Pieter De Crem van Aalter bloemen gaven aan leden van de fanclub van Lambrecht.

De Nederlander Jan-Willem van Schip reed op dat moment al in een kopgroep met de Belgen Aaron Verwilst en Laurens De Vreese en de Rus Viacheslav Kuznetsov, die door een lekke band snel moest afhaken. Het trio vooraan kreeg in regenachtige en winderige omstandigheden nooit meer dan 2 minuten en op 72 kilometer was de vlucht voorbij.

Vervolgens ontstonden er verschillende kleine kopgroepjes, maar vooral door het werk van Jumbo-Visma in dienst van Groenewegen werd het voor de derde dag op rij een massasprint. Een valpartij in de slotkilometer trok de sprinttreintjes uit elkaar, maar Bennett en Groenewegen werden niet gehinderd. De twee maakten er een fraai duel van, dat werd beslist door een goede jump van Bennett.