Sam Bennett heeft dinsdag ook de tweede etappe in de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De Ier toonde zich na een vlakke rit van Blankenberge naar Ardooie de sterkste in de massasprint.

De 28-jarige Bennett, die maandag al de eerste etappe van de WorldTour-koers won en zo de leiderstrui veroverde, bleef na 169 kilometer koers de Belg Jasper Philipsen (tweede) en Dylan Groenewegen (derde) voor.

Voor Bennett is het zijn tiende dagzege van dit seizoen en voor zijn ploeg BORA-hansgrohe de veertigste. De Ier won eerder dit jaar etappes in onder meer Parijs-Nice, de Ronde van Turkije en het Critérium du Dauphiné.

In het algemeen klassement gaat Bennett vanzelfsprekend nog altijd aan de leiding met een voorsprong van twaalf seconden op zijn naaste belager Lukasz Wisniowski. De beste Nederlander is Groenewegen, die op zestien seconden van Bennett achtste staat. Zijn ploeggenoot Mike Teunissen staat een plekje lager.

De BinckBank Tour wordt woensdag vervolgd met een vlakke rit in Aalter. De rittenkoers door Nederland en België komt zondag ten einde met een heuveletappe.

Nederlander Asselman in kopgroep van zes

Na bijna 20 kilometer koers ontstond er een kopgroep van zes man, bestaande uit de Nederlander Jesper Asselman van Roompot-Charles, Thomas Sprengers, Baptiste Planckaert, Josef Cerny, Robert Stannard en Damien Gaudin.

Het zestal pakte een voorsprong van een paar minuten die geleidelijk terug werd gebracht door het peloton. Maarten Wynants van Jumbo-Visma moest de koers halverwege verlaten na een valpartij waar hij een schouderblessure aan overhield.

De vluchters hielden het vol tot een kleine 5 kilometer van de meet, waarna het wachten was op de massasprint. Groenewegen leek in goede positie te zitten, maar de kopman van Jumbo-Visma ging de sprint te laat aan en raakte ingesloten. Bennett behield zijn voorsprong en sprintte overtuigend naar zijn tweede zege op rij.