De Spanjaard Enric Mas rijdt vanaf volgend wielerseizoen voor Movistar. De beloftevolle renner komt over van Deceuninck-Quick-Step, waarvoor hij sinds begin 2017 uitkomt.

De 24-jarige Mas maakte vorig jaar naam in de Ronde van Spanje, waar hij een rit won en in het klassement als tweede eindigde achter winnaar Simon Yates.

Vorige maand werd in de Tour de France ook veel van de Spanjaard verwacht, maar in Frankrijk kon hij geen rol spelen in de top van het klassement en werd hij 22e.

Wel gold hij als belangrijke helper van Julian Alaphilippe, die lang in de gele trui reed. In het jongerenklassement eindigde Mas achter Tour-winnaar Egan Bernal (Team INEOS) en Groupama-FDJ-renner David Gaudu als derde.

Bij Movistar vult Mas het gat dat Mikel Landa achterlaat. De nummer zes van de Tour verkast na dit seizoen naar Bahrain Merida. Eerder tekenden de Brit Gabriel Cullaigh en de Spanjaard Iñigo Elósegui bij de Spaanse ploeg.

Mas is de derde renner die Deceunick-Quick-Step na dit seizoen verlaat. De Belgische formatie ziet topsprinter Elia Viviani en helper Fabio Sabatini naar Cofidis verkassen.