Letizia Borghesi heeft maandag de zege gegrepen in de vierde etappe van de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen.

De Italiaanse versloeg in de straten van Carate Brianza haar landgenotes Nadia Quagliotto en Chiara Perini, met wie ze in de kopgroep zat.

Borghesi, Quagliotto en Perini vergaarden een voorsprong van maximaal vier minuten, maar wist die marge niet tot in de finishplaats vol te houden, waardoor de Poolse Katarzyna Niewiadoma de roze leiderstrui behield.

Niewiadoma heeft in het algemeen klassement nog altijd 20 seconden voorsprong op de Deense nummer twee Cecilie Uttrup Ludwig en 25 seconden op nummer drie Marianne Vos (foto).

Vos won voorgaande twee etappes

Vos won op indrukwekkende wijze de voorgaande twee etappes. Niewiadoma's ploeg Canyon SRAM Racing zegevierde in de ploegentijdrit.

Dinsdag volgt een zware bergrit met aankomst op Lago di Cancano. Eigenlijk zou de rit finishen op de Passo di Gavia, maar de beklimming van de mythische bergpas is niet mogelijk en werd geschrapt.

De Giro Rosa telt in totaal tien etappes en duurt tot en met zondag. Annemiek van Vleuten is de titelverdediger in de prestigieuze koers door Italië.