Team Emirates verschijnt op 6 juli met Fabio Aru aan de start van de Tour de France. Topsprinter Fernando Gaviria is wegens een knieblessure niet geselecteerd.

Aru stond dit jaar lang aan de kant na een operatie aan een beknelde slagader in zijn lies. De Italiaanse klimmer miste daardoor de Giro d'Italia. Hij maakte eerder deze maand zijn rentree en reed ook al mee in de Ronde van Zwitserland.

De Italiaan, twee jaar geleden vijfde in de Ronde van Frankrijk, zal zich in de Tour niet richten op het algemeen klassement; de Ier Daniel Martin is normaal gesproken de kopman van de ploeg. "Ik hoop vooral dat ik elke dag wat beter wordt", zegt Aru donderdag. "Als de omstandigheden het toelaten, wil ik voor ritzeges gaan."

In de sprints wordt vol ingezet op de Noor Alexander Kristoff, die met zijn landgenoten Sven Erik Bystrøm en Vegard Stake Laengen en de Belg Jasper Philipsen drie sterke knechten meekrijgt. De formatie wordt gecompleteerd door de Portugese oud-wereldkampioen Rui Costa en de Colombiaanse klimmer Sergio Henao.

Gaviria kwakkelt al enige tijd

"We hebben een uitgebalanceerd team met vier klimmers en vier man voor het vlakke", stelt ploegleider Joxean Matxin dan ook. "Het wordt interessant om te zien hoe het met Aru verloopt, maar zijn progressie geeft reden tot optimisme."

Gaviria deed eerder dit jaar wel mee aan de Giro, waarin de Colombiaanse topsprinter één rit won. Hij moest in de zevende etappe opgeven omdat hij niet fit was.

De tweevoudig ritwinnaar in de Tour kwakkelt al langer met zijn linkerknie, nadat hij in april viel bij een baanwedstrijd in Colombia.

Dit zijn de etappes van de Tour de France in 2019
78
Dit zijn de etappes van de Tour de France in 2019

Bardet voert AG2R aan

Ook de Franse ploegen AG2R-La Mondiale en Arkea-Samsic hebben de eerste namen van hun Tour-selectie bekendgemaakt.

AG2R zet vol in op Romain Bardet, die voor het podium gaat. De Franse klimmer krijgt zijn landgenoten Mikaël Cherel, Benoît Cosnefroy, Tony Gallopin en Pierre Latour, de Zwitser Mathias Frank en de Belg Oliver Naesen mee. De achtste renner wordt later bekendgemaakt.

Bij Arkea-Samsic zijn klimmer Warren Barguil en sprinter Andre Greipel de bekende namen. De Fransen Maxime Bouet, Anthony Delaplace, Élie Gesbert en Florian Vachon zijn ook al zeker. De laatste twee renners worden na het Franse kampioenschap toegevoegd.

De Tour de France begint op 6 juli met een vlakke etappe met start en aankomst in Brussel.