Marco Minnaard zal voor het eerst sinds 2016 niet meedoen aan de Tour de France. De dertigjarige renner is net als landgenoot Wesley Kreder niet opgenomen in de Tour-selectie van Wanty-Gobert.

De procontinentale ploeg uit België, die wederom op een wildcard deelneemt aan de Ronde van Frankrijk, maakte dinsdag de laatste drie renners van de Tour-ploeg bekend. De Belgen Frederik Backaert en Kevin Van Melsen en de Fransman Yoann Offredo zijn de gelukkigen.

Vorige week meldde Wanty-Gobert al dat de Belgen Xandro Meurisse en Aimé De Gendt, de Noor Odd Eiking, de Italiaanse sprinter Andrea Pasqualon en de Franse kopman Guillaume Martin, die vorig jaar 21e werd, aan de start zullen staan in Brussel.

Minnaard zat in 2017 en 2018 wel in de Tour-selectie van Wanty. Hij debuteerde met een veertigste plaats in het eindklassement en vorig jaar werd hij 64e. De 28-jarige Kreder reed nog nooit een grote ronde.

"Met dit team kunnen we gokken op veel doelen, een ritoverwinning en een goed eindklassement met Guillaume Martin horen daar zeker bij", zegt ploegleider Hilaire Van der Schueren.

De 106e editie van de Tour de France begint op zaterdag 6 juli met een vlakke rit met start en finish in Brussel. De ronde duurt tot en met 28 juli.

Dit zijn de etappes van de Tour de France in 2019
78
Dit zijn de etappes van de Tour de France in 2019