Antwan Tolhoek kan zijn geluk niet op met zijn eerste profzege. De 25-jarige Nederlandse renner van Jumbo-Visma won donderdag op fraaie wijze de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland.

"Dit is een heel speciaal gevoel. Drie jaar geleden won ik hier de bergtrui en nu win ik hier mijn eerste profkoers op WorldTour-niveau: een onbeschrijflijk gevoel", zegt Tolhoek op de site van Jumbo-Visma.

Tolhoek maakte in de bergetappe naar de top van de Flumserberg deel uit van een omvangrijke kopgroep. Hij versnelde op drie kilometer van de finish en kwam alleen over de streep.

"Ook de complimenten aan de ploeg en de manier waarop we koersen. We zijn nog maar met vijf renners hier, maar we blijven elke dag vechten. Bert-Jan was heel sterk vandaag en goud waard voor mij door constant op kop te blijven beuken."

"Ik hoorde op de radio dat Bernal eraan kwam. Vorig jaar werd ik in de Ronde van Californië nog geklopt door hem. Dat wilde ik niet nog eens laten gebeuren."

Tolhoek viert zijn eerste profzege met zijn teamgenoten. (Foto: Getty Images)

Tolhoek boekte beste resultaat in Californië

Tolhoek boekte tot aan donderdag zijn beste resultaat op WorldTour-niveau vorig jaar in de Ronde van Californië. Hij werd toen vierde in de door Bernal gewonnen vierde etappe.

De Zeeuw rijdt sinds 2017 voor Jumbo-Visma. Hij werd daarvoor opgenomen in de opleidingsploeg van Rabobank, liep stage bij Tinkoff-Saxo en stond onder contract bij Roompot-Oranje Peloton.

Bernal gaat aan de leiding in het algemeen klassement van de Ronde van Zwitserland. De Colombiaan van Team INEOS heeft twaalf seconden voorsprong op naaste achtervolger Rohan Dennis.

De Ronde van Zwitserland duurt nog tot en met zondag en gaat vrijdag verder met de koninginnenrit, waarin de Gotthardpas (13,5 kilometer met stijgingspercentage van 7,1) als slotklim op het programma staat.