Alejandro Valverde maakt deze week zijn rentree in het peloton. De wereldkampioen, die sinds Luik-Bastenaken-Luik niet meer in actie kwam, doet mee aan de Franse rittenkoers Route d'Occitanie.

De 39-jarige Valverde raakte bij een training in april geblesseerd aan zijn heiligbeen. Ondanks zijn fysieke mankementen ging hij gewoon van start in Luik-Bastenaken-Luik, maar hij stapte al vroeg af in de Belgische wielerklassieker.

Valverde moest door zijn kwetsuur ook de Giro d'Italia aan zich voorbij laten gaan. De renner van Movistar deed in 2016 voor de eerste keer mee aan de Ronde van Italië en eindigde toen als derde op het podium.

Mede door zijn blessureleed staat Valverde dit jaar nog maar op één overwinning. Hij schreef in februari de derde etappe van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten op zijn naam en eindigde de WorldTour-koers op de tweede plek in het algemeen klassement.

Het is nog niet bekend of Valverde meedoet aan de Tour de France. De belangrijkste wielerronde van het jaar, die op zaterdag 6 juli begint, maakte oorspronkelijk geen deel uit van programma van de Spanjaard. Hij staat eind augustus normaal gesproken wel aan de start van de Vuelta a España.

De Route d'Occitanie, die in het verleden bekendstond als de Route du Sud, staat van donderdag tot en met zondag op het programma. Valverde wist de Franse rittenkoers vorig jaar op zijn naam te schrijven.