Luis León Sánchez heeft zondag de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De 35-jarige Spanjaard bleef het sprintende peloton net voor.

Peter Sagan won op zes seconden de sprint van het peloton. De Slowaak bleef de Italiaan Matteo Trentin (derde) en de Deen Kasper Asgreen (vierde) voor.

Voor Sánchez betekende het zijn derde overwinning van het seizoen. De routinier won eerder dit seizoen zowel de slotrit als het eindklassement in de Ronde van Murcia. Eerder in zijn loopbaan won hij onder meer vier etappes in de Tour de France.

In het algemeen klassement nam Asgreen, die onderweg enkele bonificatieseconden bijeensprokkelde, de leiding over van de Australiër Rohan Dennis, die zaterdag de openingstijdrit won.

Maandag gaat de Ronde van Zwitserland verder met een relatief vlakke etappe over ruim 162 kilometer van Flamatt naar Murten.

Zwitser Imhof solo in de aanval

De tweede etappe voerde het peloton over drie plaatselijke rondes van 50 kilometer door Langnau im Emmental. Onderweg moesten de renners telkens twee klimmetjes van de tweede categorie bedwingen.

Al vroeg in de etappe ontstond een kopgroep van vier man. De Belg Guillaume Van Keirsbulck, de Fransman Fabien Grellier, de Zwitser Claudio Imhof en de Amerikaan Gavin Mannion gingen op avontuur.

Na de eerste passage van de Schallenberg reed Imhof weg uit de kopgroep en begon aan een solo. De 28-jarige renner bouwde een voorsprong van anderhalve minuut op zijn medevluchters op, maar werd aan het begin van de laatste ronde als laatste van de vluchters ingerekend.

Nadat een aanval van Asgreen, de Spanjaard Omar Fraile en de Zwitser Roland Thalmann was gestrand, begon Sánchez aan een solo. De Astana-renner had al snel een voorsprong van dertig seconden te pakken en bleef uiteindelijk net uit de greep van het sprintende peloton.