Remco Evenepoel heeft donderdag een dubbelslag geslagen in de Ronde van België. De pas negentienjarige Belgische renner van Deceuninck-Quick-Step won de tweede etappe en nam bovendien de leiderstrui over van Jan-Willem van Schip.

Evenepoel kwam na een parcours door de Vlaamse Ardennen, met bekende hellingen als de Leberg, de Muur van Geraardsbergen, de Valkenberg en de Berendries, solo over de finish in Zottegem.

Het supertalent ontsnapte met nog 10 kilometer te gaan uit een kopgroep. Hij had nog wel het geluk dat zijn medevluchter en landgenoot Victor Campenaerts zes kilometer voor de streep onderuitging en niet mee kon doen om de dagzege.

Achter Evenepoel won teamgenoot Fabio Jakobsen (tweede) de sprint van het peloton, voor de Belgen Tim Merlier (derde) en Lionel Taminiaux (vierde) en de Italiaan Davide Martinelli (vijfde).

Evenepoel boekte zijn eerste overwinning bij de profs. Hij maakte begin dit jaar de overstap van de junioren naar de senioren en liet in de eerste maanden op het hoogste niveau al een goede indruk achter.

Evenepoel heeft comfortabele voorsprong

Evenepoel heeft in het algemeen klassement nu een comfortabele voorsprong van 51 seconden op naaste achtervolgers Jakobsen en Merlier.

De voormalige jeugdspeler van PSV vestigde vorig jaar zijn naam door bij de WK in Innsbruck op overtuigende wijze zowel de wegwedstrijd als de tijdrit op zijn naam te schrijven bij de junioren.

Van Schip verraste woensdag met winst van de eerste etappe. De Utrechter van Roompot-Charles bleef in de straten van Knokke-Heist nipt het peloton voor.

De Ronde van België duurt tot en met zondag. De etappekoers die deel uitmaakt van de UCI Europe Tour gaat vrijdag verder met een tijdrit over 9,2 kilometer door Grimbergen.