Remco Evenepoel heeft Deceuninck-Quick-Step vrijdag de winst bezorgd in de klimwedstrijd van de Hammer Series in Limburg. Het Belgische toptalent leidde zijn ploeg mede dankzij een indrukwekkende solo naar de eerste plek.

Quick-Step verzamelde in totaal 1.067 punten en hield de concurrentie ruim achter zich. CCC bleef met 723 nog het dichtst in de buurt en Lotto Soudal eindigde met 687 punten als derde.

Team Jumbo-Visma kwam met 378 punten niet verder dan de achtste plek. De Nederlandse formatie won eind vorige maand nog de klimwedstrijd bij de Hammer Series in het Noorse Stavanger.

De negentienjarige Evenepoel streed vanaf de eerste ronde mee om de punten en kwam in zowel de tweede als de vijfde ronde als eerste over de finish. Daarmee verdiende hij in totaal vierhonderd punten voor zijn ploeg.

In de zesde ronde begon Evenepoel aan een knappe solo. De regerend wereldkampioen bij de junioren bleef de concurrentie uiteindelijk ruim voor en bezorgde Quick-Step ook in de laatste ronde dubbele punten.

Hammer Series gaat zaterdag verder met sprintetappe

Bij de klimwedstrijd van de Hammer Series moesten de renners acht rondes van 8,6 kilometer afleggen. Onderweg worden de klim naar het Drielandenpunt en de Gemmenicherweg telkens bedwongen.

Bij elke passage van de finish krijgen de eerste tien renners punten. In de tweede, vijfde en laatste ronde worden dubbele punten uitgereikt. De uitslag wordt opgemaakt op basis van het aantal gescoorde punten per ploeg.

De Limburgse wielerkoers bestaat uit een klimwedstrijd, een sprintetappe en een ploegachtervolging. Die laatste twee onderdelen staan respectievelijk zaterdag en zondag op het programma.

Deceuninck-Quick-Step viert de winst van de klimtijdrit. (Foto: Getty Images)