Adriaan Helmantel vervult voortaan de functie van bondscoach van de duurrenners in de baanselectie. De Drent neemt de taken over van Peter Schep, die eind vorig jaar vertrok bij wielerbond KNWU.

Helmantel combineert het baanwielrennen met een rol op de weg. Hij coacht tijdens WK's de mannen en de vrouwen op de individuele tijdritten en ook is hij talentcoach bij de mannen onder 23 jaar.

Met de vorig jaar van Team Sunweb overgekomen Helmantel in deze rol is de invulling van de begeleiding van de baanrenners richting de Olympische Spelen rond. De sprinters hadden met Hugo Haak sinds het najaar al een nieuwe bondscoach.

Tim Veldt, die de afgelopen maanden het bondscoachschap waarnam, blijft tot en met de Spelen van volgend jaar in Tokio aan als tactisch coach van de duurselectie.

De oud-baanrenner zal tijdens een aantal wereldbekerwedstrijden en de WK de duurselectie begeleiden, naast zijn werk als coach van de baanploeg van BEAT Cycling Club.

Fulco van Gulik is de nieuwe talentcoach voor de baansprint- en duurselectie onder 23 jaar. Hij assisteert daarnaast beide baancoaches.