Steven Kruijswijk krijgt volgende week hulp van twee landgenoten in het Critérium du Dauphiné. De Franse koers geldt voor de kopman van Jumbo-Visma als laatste test voor de Tour de France.

Pascal Eenkhoorn en Lennard Hofstede zijn twee van de renners die Kruijswijk bij zullen staan. De ploeg bestaat verder uit de Belgen Wout van Aert en Maarten Wynants en de Amerikanen Sepp Kuss en Neilson Powless.

Een maand geleden vertrok Kruijswijk na de door ploeggenoot Primoz Roglic gewonnen Ronde van Romandië voor een hoogtestage naar de Sierra Nevada, om zich daar voor te bereiden op de Dauphiné en de Tour.

In de Sierra Nevada kreeg hij gezelschap van onder anderen Van Aert. De Belg keert na een sterk voorjaar terug in wedstrijdverband en maakt zijn debuut in de Dauphiné.

De 31-jarige Kruijswijk geldt volgende maand bij Jumbo-Visma als klassementsman in de Tour. Bij de Nederlandse ploeg wordt ook veel verwacht van sprinter Dylan Groenewegen, die er vorig jaar twee ritten won.

De 71e editie van het Critérium du Dauphiné begint zondag en eindigt volgende week zondag. Vorig jaar ging de eindzege naar Geraint Thomas, die een maand later ook de Tour won. De Ronde van Frankrijk start op 6 juli.