Cees Bol is niet langer de leider in de Ronde van Noorwegen. De Nederlandse renner van Team Sunweb moest zijn trui afstaan aan thuisrijder Edvald Boasson Hagen, die donderdag de derde etappe won.

Boasson Hagen, rijdend voor Dimension Data, finishte na een rit van 179 kilometer van Lyngdal naar Kristansand met een kleine voorsprong op het aanstormende peloton. Daarvan won de Nederlander Joris Nieuwenhuis (Team Sunweb) de sprint.

Bol finishte vlak achter Alexander Kristoff als vierde en dat was niet genoeg om zijn leiderstrui te behouden. Boasson Hagen, die de ronde in zijn eigen land al drie keer won, heeft een voorsprong van zeven seconden op Bol, die nu tweede staat.

De Ronde van Noorwegen (2.HC) duurt nog tot en met zondag. Met Pieter Weening (2016) en Wilco Kelderman (2011) staan er twee Nederlanders op de erelijst.

Boasson Hagen, de eindwinnaar van 2012, 2013 en 2017, plaatste samen met de Brit Ben Swift in de slotkilometers een aanval. Net voordat het tweetal ingerekend dreigde te worden, begon de Noor aan zijn sprint. Met een machtige versnelling bleef hij het peloton voor.