De Rus Pavel Sivakov en de Brit Tao Geoghegan Hart zijn dinsdag door Team INEOS aangewezen als kopmannen voor de komende Giro d'Italia.

Sivakov en Geoghegan Hart maakten eind vorige maand nog indruk in de Ronde van de Alpen. Sivakov won de Italiaanse rittenkoers en Geoghegan Hart eindigde als tweede.

Team INEOS, voorheen Team Sky, moest kort voor aanvang van de Ronde van Italië improviseren omdat de gedroomde kopman Egan Bernal wegviel. De Colombiaan brak vorige week een sleutelbeen door een val tijdens een trainingsrit in zijn thuisland en ligt er nog minimaal een maand uit.

INEOS heeft ervoor gekozen Chris Froome en Geraint Thomas niet alsnog de Giro te laten rijden. Beide Tour-winnaars mogen zich volledig op de Ronde van Frankrijk richten.

Moscon ook uit selectie gelaten

Gianni Moscon is ook uit de selectie voor de Giro gelaten. De Italiaan is uit vorm en wordt naar de Ronde van Californië gestuurd.

Eddie Dunbar maakt zijn debuut in een grote ronde. De Ier overtuigde vorige week met de derde plaats in de Ronde van Yorkshire.

De ploeg voor de Giro bestaat verder uit de Colombianen Sebastián Henao en Iván Sosa, de Duitser Christian Knees, de Ecuadoraan Jhonatan Narváez en de Italiaan Salvatore Puccio.

De Giro begint komende zaterdag met een korte individuele tijdrit in Bologna en eindigt op zondag 2 juni in Verona met eveneens een tijdrit.

Zo bereidt Dumoulin zich op 2.149 meter hoogte voor op Giro
454
Zo bereidt Dumoulin zich op 2.149 meter hoogte voor op Giro