Boy van Poppel is vrijdag tweede geworden in de tweede etappe van de Ronde van Yorkshire. De Nederlander van Roompot-Charles moest het in de massaprint afleggen tegen Rick Zabel.

Van Poppel reed op zich een sterke sprint, maar hij kwam niet in de buurt van Zabel. De Duitser van Katusha-Alpecin, zoon van wielerlegende Erik Zabel, won met meer dan een fietslengte verschil.

Jesper Asselman behield de leiding in het algemeen klassement. De winnaar van de eerste etappe en ploeggenoot van Van Poppel heeft een voorsprong van slechts één seconde op de nieuwe nummer twee Zabel.

De tweede etappe kende een voorspelbaar koersverloop. Vijf renners (Tom Stewart, Fabien Grellier, Jake Scott, Chris McGlinchey, James Fouché en Robert Scott demarreerden al snel uit het peloton, maar werden op zo'n vijftien kilometer van de finish allemaal weer ingerekend.

De sprint moest daardoor voor de beslissing zorgen. Zabel toonde zich daarin veruit de beste en schonk het kwakkelende Katusha-Alpecin zodoende een bruikbaar succesje.

Wiebes wint bij vrouwen

Bij de vrouwen won Lorena Wiebes de eerste etappe van de Ronde van Yorkshire. De Nederlandse van Parkhotel Valkenburg was net als Zabel met grote overmacht de sterkste in de massasprint.

Wiebes bracht knap het geduld op. Ze zag de Luxemburgse Christine Majerus de sprint al heel vroeg aangaan, maar versnelde op tijd en kon zo alsnog de handen in de lucht steken.

Het was voor Wiebes alweer haar derde zege van het seizoen. Het pas twintigjarige talent schreef eerder al Nokere Koerse en de Omloop van Borsele op haar naam.

De Ronde van Yorkshire, die geen deel uitmaakt van de WorldTour, bestaat bij de mannen uit vier etappes en bij de vrouwen uit twee etappes. De Britse etappekoers stelt voor beide evenveel prijzengeld beschikbaar.