Wielerbond KNWU heeft donderdag met oud-BMX'ers Rob van den Wildenberg (37) en Raymon van der Biezen (32) twee opvolgers gevonden voor Bas de Bever, die op 1 januari na vijftien jaar verrassend stopte als bondscoach van de Nederlandse fietscrossers.

Van den Wildenberg is sinds 2011 werkzaam bij de KNWU als BMX-talentcoach. Van der Biezen, die zijn actieve loopbaan in 2016 afsloot, is sinds februari 2018 in dienst als assistent-bondscoach BMX. Het duo zal op basis van gelijkheid als bondscoach gaan werken.

"Ik ben blij dat we intern de vacature hebben kunnen invullen", zegt KNWU-directeur Thorwald Veneberg. "Rob en Raymon brengen een schat aan kennis en ervaring mee en zijn zelf ook actief geweest op de Olympische Spelen. Wij kijken met veel vertrouwen uit naar het komend seizoen en het traject richting de Spelen in Tokio van 2020."

Van den Wildenberg en Van der Biezen, die al sinds januari de selectie onder hun hoede hadden, spreken beiden van een "heel talentvolle groep" en zijn blij met de kans die ze nu krijgen.

"Dit seizoen zijn wij al succesvol onderweg en deze lijn trekken wij graag door richting Tokio", aldus Van der Biezen.

Volgend weekend zijn de Nederlandse BMX'ers actief bij de wereldbeker op Papendal.