Fabio Jakobsen heeft dinsdag net naast de overwinning gegrepen in de eerste rit van de Ronde van Turkije. De Nederlander van Deceuninck-Quick-Step moest de Ier Sam Bennett voor zich dulden in de massasprint.

Na 156 kilometer tussen Istanboel en Tekirdag, waarin een kopgroep van zes renners werd teruggepakt, kwam Jakobsen in de sprint net tekort tegen BORA-hansgrohe-renner Bennett. Caleb Ewan van Lotto Soudal werd derde.

"Een tweede plek is gewoon balen. Het was een hectische finale. Mijn ploeggenoten deden een goede lead-out, maar ik ging net iets te vroeg aan. Of Bennett was sneller", aldus Jakobsen tegen WielerFlits.

"Ik bleef in het wiel van de mannen van Deceuninck-Quick-Step en dacht eerst dat het lastig zou worden vandaag, maar toen ik ging sprinten, had ik de hoogste topsnelheid", zei Bennett.

De 22-jarige Jakobsen brak vorig seizoen met zeven overwinningen door in het profpeloton. Dit jaar won de Nederlandse sprinter al de Scheldeprijs en een rit in de Ronde van de Algarve.

De Ronde van Turkije duurt nog tot en met zondag. De WorldTour-koers gaat woensdag verder met een etappe van ruim 183 kilometer, waarin enkele klimmetjes zijn opgenomen.