Sebastian Langeveld voelde zich zondag geweldig in Parijs-Roubaix, maar de Nederlander kon niet koersen voor de zege doordat hij met Sep Vanmarcke een ploegmaat in de kopgroep had.

"Ik zat opgesloten met goede benen, dat is wel een beetje het verhaal", zei de 34-jarige Langeveld, die als tiende eindigde op 47 seconden van winnaar Philippe Gilbert.

"Of ik er wat aan had kunnen doen? Ja, mee zijn met de groep van Peter Sagan. Sep zat er wel bij. We waren beiden de kopman vandaag en we behoorden ook allebei tot de kopgroep na het Bos van Wallers. Ik had daar liever zelf gezeten natuurlijk, achteraf helemaal. Maar het was niet aan mij om achter Sep aan te rijden."

Langeveld baalde, ook al omdat Vanmarcke mede door pech slechts vierde werd. "Ik heb zelden zulke goede benen gehad en dan is een tiende plek niet iets waar ik heel tevreden mee kan zijn."

"Sep en ik zijn goede ploegmaten, het is nu vooral balen door de situatie waarin hij materiaalpech kreeg en ik geen meter heb kunnen koersen. Daarom overheerst de teleurstelling."

Langeveld, die twee jaar geleden met een derde plek zijn beste resultaat neerzette in Parijs-Roubaix, moest een week eerder in de Ronde van Vlaanderen ook al afstoppend werk verrichten voor een ploegmaat. Toen leverde dat met Alberto Bettiol wel de zege op.

Sep Vanmarcke. (Foto: VI Images)