Er staan zondag 22 Nederlanders aan de start van Parijs-Roubaix. Roompot-Charles is met zeven renners van eigen bodem hofleverancier in het derde monument van het jaar.

Lars Boom, Jesper Asselman, Elmar Reinders, Boy van Poppel, Jan-Willem van Schip, Justin Timmermans en Sjoerd van Ginneken vertegenwoordigen Roompot-Charles namens Nederland.

Jumbo-Visma (Danny van Poppel, Mike Teunissen, Pascal Eenkhoorn, Taco van der Hoorn en Timo Roosen), EF Education First (Sebastian Langeveld en Moreno Hofland) en Sunweb (Cees Bol en Roy Curvers) selecteerden ook meer dan één Nederlander.

Roosen vervangt Amund Grøndahl Jansen, die vanwege een verkoudheid niet kan meedoen aan Parijs-Roubaix. De Noor reed zondag wel de Ronde van Vlaanderen, die werd gewonnen door Alberto Bettiol van EF Education First.

Lotto Soudal (Brian van Goethem), Groupama-FDJ (Ramon Sinkeldam), Sky (Dylan van Baarle), Trek-Segafredo (Koen de Kort), Arkéa Samsic (Bram Welten) en Direct Energie (Pim Ligthart) vaardigen één Nederlander af.

54,5 kilometer over kasseien

Parijs-Roubaix kent dit jaar nagenoeg hetzelfde parcours als vorig jaar. De 'Hel van het Noorden' gaat over bijna 260 kilometer, waarvan 54,5 over kasseien. Die steentjes, ruim zes miljoen stuks, liggen verspreid over 29 stroken.

De 117e editie van Parijs-Roubaix begint om 11.00 uur en de finish op de wielerbaan in Roubaix is naar verwachting rond 17.22 uur.

Niki Terpstra moet Parijs-Roubaix aan zich voorbij laten gaan. De kopman van Direct Energie liep bij een zware val in de Ronde van Vlaanderen een hersenschudding op en zal daar niet op tijd van hersteld zijn.

Peter Sagan was vorig jaar de sterkste in Parijs-Roubaix. De Slowaak van BORA-hansgrohe bleef toen Silvan Dillier (tweede) en Terpstra (derde) voor.