Alberto Bettiol kan amper geloven dat hij de Ronde van Vlaanderen heeft gewonnen. De 25-jarige Italiaan had tot zondag geen enkele profzege op zijn palmares staan.

"Ik geloof het niet, mijn eerste zege als prof en dan hier", sprak de dolgelukkige renner van Education First vol ongeloof tegen Sporza. "Ik weet niet hoe dit mogelijk is."

Bettiol ontsnapte op de Oude Kwaremont, de voorlaatste klim van de 103e editie van de Ronde van Vlaanderen. "Mijn ploegleider Andreas Klier zei: 'Ga maar.' Ik heb mijn ogen dichtgedaan en ben gaan trappen."

De Italiaan kreeg niemand mee en moest solo te Paterberg bedwingen en naar de finish in Oudenaarde rijden. "De 14 kilometer na de Paterberg waren de langste kilometers van mijn leven."

Speciale dank was er voor zijn Nederlandse ploeggenoot Sebastian Langeveld, die veel afstoppend werk deed in de achtervolgende groep. "Hij heeft achter mij heel veel werk voor mij gedaan, net als Sep Vanmarcke. Ongelooflijk dat zulke kampioenen zich voor mij wegcijferen. We wisten dat we een goede ploeg hadden en konden winnen."