Mathieu van der Poel kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn debuut in Gent-Wevelgem. De Nederlands kampioen eindigde zondag als vierde, maar hij baalde ervan dat hij niet het maximale uit zijn sprint kon halen.

"Er had meer ingezeten", baalde de 24-jarige Van der Poel na afloop van de koers bij Sporza. "Maar er was geen ruimte."

De Brabander moest in de massasprint de Noor Alexander Kristoff (winnaar), de Duitser John Degenkolb (tweede) en de Belg Oliver Naesen (derde) voor zich dulden.

"Ik kwam twee keer vast te zitten in de sprint, waardoor ik moest inhouden. Hierdoor verloor ik mijn snelheid. Maar dat is mijn eigen fout", concludeerde hij.

Van der Poel reed zeer attent in zijn eerste grote eendagskoers op de weg. Zo behoorde hij tot de voorste groep toen het peloton vroeg in de wedstrijd door de wind uiteen brak.

"Ik ben wel tevreden over mijn koers", zei de kopman van Corendon-Circus, die wel erkende dat hij het onderweg lastig had. "Ik heb dit nog niet vaak meegemaakt."

Alexander Kristoff blijft John Degenkolb en Oliver Naesen voor in de massasprint. (Foto: Pro Shots)

Van der Poel ziet zichzelf niet als favoriet voor Vlaanderen

Volgende week rijdt Van der Poel met de Ronde van Vlaanderen zijn eerste wielermonument. Ondanks zijn vierde plaats in Gent-Wevelgem bestempelt hij zichzelf niet als de topfavoriet voor die wedstrijd.

"Het is logisch dat Wout van Aert een grotere favoriet is voor de Ronde", stelde hij. "Ik moest op de Kemmelberg passen toen hij en Stybar versnelden."

Komende woensdag verschijnt Van der Poel eerst aan de start van Dwars door Vlaanderen. Na de Ronde van Vlaanderen staan de Franse etappekoers Ronde van de Sarthe (9-12 april), de Brabantse Pijl (17 april) en de Amstel Gold Race (21 april) nog op zijn wegprogramma.