De Nederlandse wielrenner Robbert de Greef ligt na een hartaanval tijdens een wedstrijd in coma. De 27-jarige renner raakte zaterdag tijdens de Omloop van de Braakman al vroeg onwel.

De Greef, die vorig jaar voor Roompot-Nederlandse Loterij reed, kwam al na enkele kilometers ten val. De renner van Alecto bleek een hartstilstand te hebben en werd vervolgens urenlang gereanimeerd. Hij ligt momenteel in een ziekenhuis in Antwerpen.

De wedstrijd in Zeeland werd vanwege het incident stilgelegd en vervolgens afgelast.

"Robbert vecht momenteel voor zijn leven en we vragen u zijn privacy, en die van de familie te respecteren. Onze gedachten zijn bij Robbert, zijn vriendin, familie en vrienden", meldt zijn ploeg op de eigen website.

De Greef wordt de komende uren in een kunstmatige coma gehouden, meldt ploegleider Piet Rooijakkers aan het Brabants Dagblad. Volgens de oud-prof waren er bij eerdere onderzoeken geen hartafwijking gevonden bij De Greef.

De Brabander moest vorig jaar na één seizoen bij Roompot vertrekken, nadat die ploeg fuseerde met het Belgische Crélan. Hij vond onderdak bij Alecto, waarvoor hij twee weken geleden nog tweede werd in de Ronde van Drenthe.