Michael Matthews heeft zaterdag zijn tweede ritzege in de Ronde van Catalonië geboekt. De Australiër van Team Sunweb was in de zesde etappe de sterkste in de massasprint.

De 28-jarige Matthews bleef in de sprint de Duitser Phil Bauhaus nipt voor. Daryl Impey kwam als derde over de finish.

Matthews schreef eerder deze week ook de tweede etappe in Catalonië op zijn naam. Daarmee behaalde hij zijn eerste overwinning van het seizoen.

In het algemeen klassement behoudt Miguel Ángel López de leiding. De Colombiaan heeft veertien seconden voorsprong op Adam Yates en zeventien seconden op Egan Bernal. Steven Kruijswijk staat op 56 tellen zesde.

Zondag staat de slotrit in de Ronde van Catalonië op het programma. Daarin rijdt het peloton over 143 kilometer van en naar Barcelona, waarin de Montjuïc acht keer wordt bedwongen.

Riesebeek maakt deel uit van kopgroep

De zesde etappe voerde het peloton over 169 kilometer van Valls naar Vila-seca. Onderweg kregen de renners twee beklimmingen van de derde categorie voor hun kiezen.

Kort na de start gingen Geoffrey Bouchard, Josef Cerny en Mikel Iturria op avontuur. Het trio kreeg even later gezelschap van Oscar Riesebeek en Jumbo-Visma-renner Floris De Tier.

Het kwintet kreeg niet heel veel ruimte van het peloton en bouwde een maximale voorsprong van 2,5e minuut op. Op zo'n 50 kilometer van de finish meldden de sprintersploegen zich op kop van het peloton.

Langzaamaan liep de voorsprong van de kopgroep terug. Op 20 kilometer van de meet moest Iturria lossen en op 12 kilometer van de meet was het ook gedaan met het avontuur van de overige vluchters.

De finale werd ontsierd door een aantal valpartijen, waarbij onder anderen Simon Yates tegen het asfalt ging. Brice Feillu, Davide Formolo en López probeerden vervolgens nog even weg te komen, maar ook zij konden een massasprint niet voorkomen. Daarin was Matthews de sterkste.