Kirsten Wild heeft donderdag de Driedaagse Brugge-De Panne gewonnen. De renster van WNT-Rotor toonde zich in de Belgische WorldTour-koers de snelste in een massasprint.

De 36-jarige Wild verwees een andere Nederlandse, Lorena Wiebes van Parkhotel Valkenburg, naar de tweede plaats. De Belgische Lotte Kopecky finishte als derde.

Wild is zowel op de weg als op de baan succesvol. Dit jaar was ze bij de WK baanwielrennen de beste op het omnium en won ze samen met Amy Pieters de koppelkoers.

"Dit is het hoogste niveau op de weg en dan win ik hier. Daar ben ik erg blij mee", reageerde Wild na haar gewonnen sprint. "Het was alles of niets en gelukkig is het alles geworden."

Nederland succesvol in WorldTour

Van de vier WorldTour-koersen dit seizoen zijn er drie door Nederlandse rensters gewonnen. De eerste, Strade Bianche, won Annemiek van Vleuten. Marianne Vos schreef zondag de Trofeo Alfredo Binda op haar naam. De Ronde van Drenthe werd een prooi voor de Italiaanse Marta Bastianelli.

Bij de mannen sprintte Dylan Groenewegen woensdag naar de zege in de Driedaagse Brugge-De Panne. Anders dan de naam doet vermoeden, wordt de koers tegenwoordig afgewerkt in één dag.