Anna van der Breggen heeft zondag samen met de Deense Annika Langvad de mountainbikewedstrijd Cape Epic gewonnen. De wedstrijd in Zuid-Afrika wordt beschouwd als de zwaarste mountainbikerace ter wereld.

Het Nederlands-Deense duo won de zevende en laatste rit en had in het eindklassement ruim een half uur voorsprong op nummer twee Candice Lill/Adelheid Morath.

Van der Breggen en Langvad waren bij de achtdaagse koers alleen niet de beste in de vijfde etappe. Toen werden ze verslagen door het Zuid-Afrikaans-Duitse duo Lill en Morath.

Langvad, een voormalige wereldkampioene op de mountainbike, won de wedstrijd in Zuid-Afrika al vier keer eerder. Voor Van der Breggen was het haar eerste deelname. Ze gaat zich nu weer op de weg richten, met name op de klassiekers in april.

Bij de mannen won olympisch en veelvoudig wereldkampioen Nino Schurter. De Zwitser had zijn landgenoot Lars Forster als partner.

In de Masters-categorie eindigden Erik Dekker en Maarten Tjallingi als derde, terwijl de vijftigjarige Bart Brentjes met zijn Braziliaanse teamgenoot Abraao Azevedo de beste was bij de Grand Masters.

Anna van der Breggen en Annika Langvad vieren de eindzege. (Foto: ANP)