Chris Froome keert volgende week in de Ronde van Catalonië terug in het peloton. De Brit rijdt zijn eerste wedstrijd sinds vermoeidheidsklachten.

De 33-jarige Froome kwam vorige maand voor het laatst in actie. Toen begon hij zijn seizoen in de Ronde van Colombia. Daarvoor legde hij met Team Sky een hoogtestage van twee weken af in het Zuid-Amerikaanse land.

In de Ronde van Colombia reed de viervoudig Tour-winnaar in dienst van thuisrijders Iván Sosa en Egan Bernal. Hij eindigde als 91e op bijna vijftig minuten van eindwinnaar Miguel Ángel López.

Froome zou daarna afreizen naar het Midden-Oosten om mee te doen aan de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, maar hij voelde zich nog te vermoeid van zijn periode in Colombia.

Egan Bernal, ploeggenoot van Chris Froome, won vorige week Parijs-Nice. (Foto: ANP)

Ook Bernal van start in Ronde van Catalonië

In de Ronde van Catalonië gaat naast Froome ook Bernal van start namens Team Sky. De Colombiaan schreef afgelopen zondag Parijs-Nice op zijn naam.

Froome en Bernal worden in Catalonië bijgestaan door de Colombianen Sebastián Henao en Iván Sosa, de Ecuadoraan Jhonatan Narváez, de Duitser Christian Knees en Pavel Sivakov uit Rusland.

Froome richt zich dit seizoen volledig op de Tour de France, die hij in 2013, 2015, 2016 en 2017 op zijn naam schreef.

De 99e editie van de Ronde van Catalonië begint komende maandag met een heuvelachtige etappe van en naar Calella. Volgende week zondag wordt de Spaanse wielerronde afgesloten met een etappe met start en finish in Barcelona.

De Ronde van Catalonië werd vorig jaar voor de derde keer gewonnen door Alejandro Valverde.