Dylan Groenewegen doet zaterdag toch mee aan Milaan-San Remo. Voor de sprinter van Jumbo-Visma, die zich aanvankelijk zou richten op de Ronde van Catalonië, wordt het zijn debuut in de Italiaanse wielerklassieker.

De 25-jarige Groenewegen gaat mee naar Italië, omdat Timo Roosen nog niet volledig hersteld is van de knieblessure die hij begin deze maand opliep tijdens de Belgische semi-klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne.

Naast Groenewegen bestaat de ploeg van Jumbo-Visma tijdens Milaan-San Remo uit Mike Teunissen, Danny van Poppel, Wout van Aert, Jos van Emden, Neilson Powless en Amund Jansen.

Groenewegen, die later deze maand ook meedoet aan Driedaagse Brugge-De Panne (27 tot en met 29 maart) en Gent-Wevelgem (31 maart), hoopt in de eerste echte voorjaarsklassieker van het jaar vooral ervaring op te doen.

"Om mee te doen om de overwinning kom ik waarschijnlijk nog tekort", zegt hij over Milaan-San Remo. "Met dit jaar de Tour de France én de Vuelta op mijn programma, hoop ik dat beetje extra kracht en inhoud op te doen om daar volgend jaar wel toe in staat te zijn."

Groenewegen boekte vorige week twee dagzeges in Parijs-Nice. (Foto: ANP)

Jumbo-Visma richt zich in Catalonië op klassement

Vorige week deed Groenewegen nog mee aan Parijs-Nice, waar hij de eerste twee etappes op zijn naam schreef. Eerder dit jaar boekte de Amsterdammer al dagoverwinningen in de Ronde van Valencia en de Ronde van de Algarve.

Milaan-San Remo wordt zaterdag verreden en is met liefst 291 kilometer de langste eendagskoers van het jaar. Vorig jaar werd 'La Primavera' gewonnen door de Italiaan Vincenzo Nibali.

Door de afwezigheid van Groenewegen in de Ronde van Catalonië richt Jumbo-Visma zich in de Spaanse rittenkoers volledig op het klassement. Steven Kruijswijk is de kopman van de Nederlandse formatie. De Ronde van Catalonië begint op maandag 25 maart en duurt een week.