Dylan Groenewegen gaat in de zevende etappe van Parijs-Nice niet meer van start. De renner van Jumbo-Visma won eerder deze week de eerste twee etappes.

Gezien het parcours van de laatste twee etappes was de kans klein dat de sprinter daar nog een zege aan toe ging voegen. "Tijd voor de volgende uitdaging", meldt Groenewegen op Twitter.

Het peloton krijgt zaterdag een zware bergetappe voor de wielen. De aankomt is na 181 kilometer op de Col de Turini. Zondag eindigt de koers met een rit door de heuvels.

Groenewegen opende Parijs-Nice zondag met een zege in de massasprint, waardoor hij direct de gele leiderstrui kreeg omgehangen. Een dag later was de Amsterdammer wederom de sterkste in een rit die gekenmerkt werd door waaiers. Hij raakte de gele trui na de vierde etappe kwijt.

De Pool Michal Kwiatkowski gaat het slotweekend van de 'Koers naar de Zon' als leider in. De Pool verdedigt een voorsprong van achttien seconden op de Colombiaan Egan Bernal. Wilco Kelderman is op ruim een minuut de nummer vier.