Tom Dumoulin verwacht niet meer mee te kunnen doen om de eindzege in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De Limburger concentreert zich daarom op het winnen van een etappe in de WorldTour-koers.

"Ik denk dat het algemeen klassement lastig wordt na gisteren", vertelde Dumoulin woensdag na de vierde etappe op de website van Team Sunweb. Een dag eerder gaf hij 44 seconden toe op ritwinnaar Alejandro Valverde.

"Ik richt me nu op het bijstaan van Wilco (Kelderman, red.) en misschien ga ik voor een ritzege", vervolgde hij. "Een ander belangrijk doel is om de ronde met een goed gevoel af te sluiten."

De Giro-winnaar van 2017 ging woensdag op ruim 10 kilometer van de finish in de aanval, maar hij werd niet veel later weer ingerekend door het peloton.

Dumoulin verrichtte vervolgens nog goed werk voor ploeggenoot Wilco Kelderman, die als zesde eindigde op de steile Hatta Dam. Hij kwam zelf als veertiende over de finish in de etappe die werd gewonnen door de Australiër Caleb Ewan.

Ewan viert zijn ritzege in de Ronde van de VAE. (Foto: ANP)

Kelderman staat vijfde in algemeen klassement

In het algemeen klassement bezet Kelderman de vijfde plek op 54 seconden van nummer één Primoz Roglic. Dumoulin staat zevende met een achterstand van één minuut en vier seconden op de Sloveen van Team Jumbo-Visma.

"De verschillen zijn relatief gezien nog klein", stelt Kelderman. "Ik hoop elke dag beter te worden, maar het gevoel is nog niet geweldig."

"Ik ben wel zeer tevreden met mijn zesde plaats van vandaag", aldus de Barnevelder. "Zulke aankomsten liggen mij vrij goed."

Er staan nog drie ritten op het programma in de Verenigde Arabische Emiraten. Donderdag gaat de ronde verder met een relatief vlakke etappe en vrijdag ligt de finish op een steile aankomst.