Denise Betsema heeft zondag bij de Sluitingsprijs in Oostmalle haar vijftiende zege van het seizoen geboekt. De Texelse veldrijdster kwam solo over de meet.

Betsema hield in de laatste veldrit van het seizoen haar landgenote Annemarie Worst en de Belgische Loes Sels achter zich. Worst klopte Sels ternauwernood in de eindsprint.

Wereldkampioene Sanne Cant verscheen in tegenstelling tot zaterdag wel weer aan het vertrek, maar de onfitte Belgische kon niet imponeren. Zij eindigde op grote achterstand als achtste.

Betsema won zaterdag ook al in Leuven. Het weekend daarvoor was Betsema ook al twee keer trefzeker. Ze verlengde vorig weekend haar contract bij Marlux-Bingoal nog tot en met 2023.

Pauwels viert afscheid met zege

Bij de mannen sloot Kevin Pauwels zijn carrière af met een overwinning. De 34-jarige Belg was van start tot finish in de aanval en wist in de slotronde zijn landgenoten Toon Aerts en Tom Meeusen van zich af te schudden. Lars van der Haar was op de vierde plaats de eerste Nederlander.

Pauwels wist in zijn lange carrière als veldrijder twee keer de wereldbeker te winnen (2012 en 2015). Hij behaalde vier keer brons op een WK en boekte meer dan dertig profzeges.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert waren niet van de partij. Zij zijn al aan hun wegseizoen begonnen en staan dus niet aan het vertrek.