Chris Froome moet de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten laten schieten. De viervoudig Tour-winnaar voelt zich te vermoeid om in actie te komen in de koers die over een week begint.

"Ik ben zwaar teleurgesteld omdat ik de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten moet missen", schrijft Froome woensdag op zijn Twitter-pagina. "Ik keek erg uit naar de ploegentijdrit en de twee finishes bergop."

Froome zou deze week afreizen naar het Midden-Oosten om mee te doen aan de WorldTour-koers, maar hij is naar eigen zeggen nog te vermoeid van zijn periode in Colombia.

De afgelopen weken bereidde de Brit zich daar voor op de Ronde van Colombia. In die rittenkoers reed hij in dienst van de Colombianen Iván Sosa en Egan Bernal. Zelf werd hij 91e op bijna vijftig minuten van eindwinnaar Miguel Ángel López.

"Helaas heb ik onderschat welk effect het trainen en koersen op hoogte heeft aan het begin van het seizoen", aldus de 33-jarige renner van Team Sky.

Dumoulin gaat wel van start in Emiraten

Door de afmelding van Froome zullen Michal Kwiatkowski en Gianni Moscon als kopmannen van Team Sky fungeren in de Emiraten. De Pool en de Italiaan worden bijgestaan door Kenny Elissonde, Pavel Sivakov, Salvatore Puccio, Kristoffer Halvorsen en Michal Golas.

In tegenstelling tot Froome doet Tom Dumoulin wel mee aan de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De Limburger deelt met Wilco Kelderman het kopmanschap bij Team Sunweb.

Froome richt zich dit seizoen volledig op de Tour de France, terwijl Dumoulin aan de start van de Giro d'Italia verschijnt. Waarschijnlijk rijdt de Nederlander ook de Tour, al hangt dat af van de manier waarop hij de Giro verteert.

De Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten begint maandag in Abu Dhabi en eindigt volgende week zaterdag in Dubai.