De eindzege in de Ronde van Oman kan Alexey Lutsenko bijna niet meer ontgaan. De Kazach won woensdag ook de vijfde etappe en verstevigde zo zijn leiding in het algemeen klassement.

Lutsenko kwam na de koninginnenrit van 152 kilometer als eerste aan op de Green Mountain. De Fransman Fabien Grellier passeerde als tweede de finish op zeven seconden van Lutsenko en het podium werd gecompleteerd door de Italiaan Domenico Pozzovivo (+11 seconden).

Pieter Weening kwam als elfde over de meet en mocht zich daarmee de beste Nederlander noemen. De renner van Roompot-Charles kwam 44 seconden later binnen dan Lutsenko. Zijn team- en landgenoot Maurits Lammertink werd 24e.

Voor Lutsenko is het al zijn derde dagzege in deze Ronde van Oman, die zaterdag is begonnen. De renner van Bahrain Merida schreef eerder de tweede en de derde etappe op zijn naam en verdedigt in het algemeen klassement een voorsprong van 44 seconden op naaste belager Pozzovivo.

De Spanjaard Jesús Herrada staat op de derde positie met een achterstand van drie tellen op Pozzovivo. Er staan geen Nederlanders in de top tien van de algemene rangschikking. Tom Jelte-Slagter (31e) is de beste Nederlander.

De Ronde van Oman wordt donderdag afgesloten met een vlakke etappe van 135,5 kilometer. De 26-jarige Lutsenko won de rittenkoers in het Midden-Oosten vorig jaar al.