Sonny Colbrelli heeft dinsdag de vierde etappe van de Ronde van Oman op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bahrain Merida toonde zich na een korte rit van 131 kilometer de sterkste in de sprint bergop.

De 28-jarige Colbrelli kwam net iets eerder over de streep dan de Belg Greg Van Avermaet en de Fransman Clément Venturini. De etappe eindigde in een sprint nadat de kopgroep van drie enkele kilometers voor de meet werd ingerekend.

Jesper Asselman kwam in dezelfde tijd als Colbrelli als 25e over de finish en mocht zich daarmee de beste Nederlander noemen. Veel sprinters moesten vanwege het relatief zware parcours lossen en konden niet meedoen om de overwinning.

In het algemeen klassement gaat Alexey Lutsenko nog steeds aan de leiding. De 26-jarige Kazach, die de tweede en de derde etappe op zijn naam schreef, kwam dinsdag als twaalfde over de finish.

Lutsenko koestert in de algemene rangschikking een voorsprong van veertien seconden op naaste belager Van Avermaet. De Spanjaard Jesús Herrada staat derde op achttien tellen van Lutsenko.

De Ronde van Oman is zaterdag begonnen en duurt nog tot en met donderdag. De koers in het Midden-Oosten werd vorig jaar gewonnen door Lutsenko.