Tom Dumoulin en Wilco Kelderman delen het kopmanschap van Team Sunweb tijdens de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, die over een week in Abu Dhabi begint.

Voor beide renners betekent de deelname aan de WorldTour-koers de start van het wielerseizoen. Cees Bol, de Duitsers Nikias Arndt en Max Walscheid, de Amerikaan Chad Haga en de Australiër Robert Power completeren de ploeg.

"Ons voornaamste doel is om hoog te eindigen in het algemeen klassement met Wilco en Tom. We richten ons ook op Max tijdens de vlakke etappes en hebben met Cees en wegkapitein Nikias een nieuwe sprinttrein", zegt ploegleider Aike Visbeek.

Dumoulin en Kelderman krijgen bij de nieuwe koers in de VAE, die het gevolg is van het samengaan van de Ronde van Dubai en de Ronde van Abu Dhabi, concurrentie van onder anderen Chris Froome, Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde.

Dumoulin richt zich op Giro

Vorig jaar reed Dumoulin de Ronde van Abu Dhabi, waar hij een teleurstellende openingstijdrit kende. Door mechanische pech eindigde de Limburger in de regenboogtrui slechts als twaalfde. In de Ronde van de VAE staat geen individuele tijdrit op het programma.

Dumoulin richt zich dit jaar volledig op de Giro d'Italia, waar hij eveneens samen met Kelderman rijdt. Waarschijnlijk staat de 27-jarige Limburger ook aan de start van de Tour de France, al hangt dat ervan af hoe hij de Giro verteert.

De Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten begint op maandag 25 februari in Abu Dhabi en eindigt op zaterdag 2 maart in Dubai.