De Nederlander Fabio Jakobsen heeft zijn aflopende contract bij Deceuninck-Quick-Step dinsdag met twee jaar verlengd. Het sprinttalent ligt nu tot en met 2021 vast bij de Belgische formatie.

De 22-jarige Jakobsen beleefde vorig seizoen zijn doorbraak met zeven zeges. Hij won de Nokere Koerse, de Scheldeprijs en boekte dagsucces in de Ronde van Guangxi (twee keer), de Tour des Fjords, de BinckBank Tour en de Ronde van Slowakije.

"Deceuninck-Quick-Step is voor mij de juiste ploeg, waar ik heel veel kan leren en veel progressie boek. Ik wil een van de beste sprinters ter wereld worden en grote koersen winnen", aldus Jakobsen over zijn nieuwe contract.

"Ik leef mijn droom bij de beste ploeg ter wereld en ik ben dankbaar voor het vertrouwen en de steun die ik continu krijg."

Deceuninck-Quick-Step kende een zeer sterk 2018, waarin een recordaantal overwinningen werd behaald. De eerste van Jakobsens twee zeges in Guangxi betekende dat het record uit 2000 (71 overwinningen) werd verbeterd.

Fabio Jakobsen na zijn dagzege in de BinckBank Tour. (Foto: ANP)

Manager Lefevere: 'Hij heeft een grote toekomst'

Manager Patrick Lefevere geeft hoog op van Jakobsen. "Het is een understatement als ik zeg dat we onder de indruk zijn van zijn afgelopen jaar", aldus de Belg.

"Als je de beste sprinters verslaat, duidt dat niet alleen op kwaliteit en talent, maar ook op zelfvertrouwen en het vermogen om de juiste momenten te kiezen. Hij heeft een grote toekomst en we zijn blij dat hij bij de ploeg wil blijven."

Jakobsen begint zijn seizoen volgende week in de Ronde van de Algarve. Vervolgens staat de Gelderlander aan de start bij onder meer Kuurne-Brussel-Kuurne en Parijs-Nice.