Mathieu van der Poel wil ook de komende jaren een volledig seizoen als veldrijder afwerken. Tot en met de Olympische Spelen in Tokio van 2020 richt hij zich ook op het mountainbiken en het wielrennen op de weg.

"Na de Spelen zal er misschien een discipline wegvallen", zegt Van der Poel tegen Sporza. In het Belgische Hoogstraten boekte hij zondag zijn dertigste overwinning in een zeer succesvol veldseizoen, waarin hij voor het eerst sinds vier jaar weer wereldkampioen werd.

Eerder zei Van der Poel dat hij in de toekomst nog hooguit tien veldritten per seizoen wilde rijden, maar op die woorden komt hij nu dus terug. "Ik zal zeker nog enkele seizoenen een volledig veldritprogramma rijden."

Komende zaterdag wordt in Middelkerke de achtste en laatste cross in de Superprestige verreden. Van der Poel kan na Sven Nys in 2007 de tweede veldrijder worden die alle wedstrijden in de Superprestige in één jaar wint. "Normaal ben ik niet zo van de statistieken en records, maar nu ik daar zo dicht bij ben, wil ik dat ook realiseren."

Van der Poel vertrok zondagavond voor een korte skivakantie naar Frankrijk. Komende zondag rijdt hij in Hulst zijn laatste veldrit van deze winter. De Nederlands kampioen op het veld, op de weg en op de mountainbike richt vervolgens zijn vizier richt op de voorjaarsklassiekers.

Van der Poel richt zich in maart op wegseizoen

Donderdag 21 februari rijdt Van der Poel in de Ronde van Antalya zijn eerste koers op de weg en op 2 maart verschijnt hij aan de start bij Omloop Het Nieuwsblad.

Vervolgens rijdt hij in maart en april ook Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs, de Brabantse pijl en de Amstel Gold Race.

In mei verlegt Van der Poel zijn focus op het mountainbiken, waar hij zich wil kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het seizoen begint in het Duitse Albstadt met de eerste wereldbekerwedstrijd, waarna 'VDP' alle andere wereldbekerwedstrijden, het EK, het WK en een testevent voor Tokio wil gaan rijden.