Dylan Groenewegen heeft zondag zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De renner van Team Jumbo-Visma won de vijfde en laatste etappe in de Ronde van Valencia.

Groenewegen bleef na 88,5 kilometer tussen Paterna en Valencia in de massasprint de Noor Alexander Kristoff (tweede) en de Italiaan Matteo Trentin (derde) voor.

De geboren Amsterdammer maakte indruk door in de laatste 200 meter van de vijfde positie op te rukken naar de eerste.

De ontknoping van de slotrit werd ontsierd door een massale valpartij, waardoor enkele favorieten niet mee konden doen in de strijd om de dagzege.

Izagirre pakt eindzege

Ion Izagirre pakte de eindzege. De Spanjaard van Astana nam zaterdag dankzij de vierde plaats in de door Adam Yates gewonnen koninginnenrit de leiderstrui over van Edvald Boasson Hagen en stelde die een dag later veilig.

Izagirre hield in het algemeen klassement zijn landgenoten Alejandro Valverde (tweede op zeven seconden) en Pello Bilbao (derde op eveneens zeven seconden) achter zich.

Groenewegen kwam vorig jaar uit op veertien zeges. Hij schreef toen onder meer twee etappes in de Tour de France en Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam.