Edvald Boasson Hagen is de eerste leider in de Ronde van Valencia. De Noorse renner van Dimension Data won woensdag de openingstijdrit.

Boasson Hagen legde het 10,3 kilometer lange parcours in en rond Orihuela af in een tijd van 12.55. Hij was daarmee vijf seconden sneller dan de Spanjaard Ion Izaguirre (tweede) en zeven seconden sneller dan oud-wereldkampioen Tony Martin (derde).

Jos van Emden, teamgenoot van Martin bij Jumbo-Visma, was op tien seconden achterstand van Boasson Hagen de beste Nederlander. Hij eindigde als vijfde.

Titelverdediger Alejandro Valverde reed een verdienstelijke openingstijdrit. De wereldkampioen op de weg eindigde als achtste en legde daarmee een stevige basis voor een nieuwe eindzege.

De Ronde van Valencia kent een sterk deelnemersveld. Naast Valverde doen sterke renners als Tour-winnaar Geraint Thomas, Adam Yates, Luis León Sánchez en Rui Costa mee.

Namens Jumbo-Visma doet behalve Martin en Van Emden onder anderen sprinter Dylan Groenewegen mee. De etappekoers eindigt zondag.