De Italiaanse ploegen Nippo-Vini Fantini, Bardiani CSF en Androni Giocattoli-Sidermec en het Israëlische Israel Cycling Academy hebben een wildcard gekregen voor de Giro d'Italia.

Androni Giocattoli, Bardiani CSF en Israel Cycling Academy waren vorig jaar ook al van de partij in de Ronde van Italië.

De achttien World Tour-ploegen, met onder meer Jumbo-Visma en Team Sunweb, hebben automatisch startrecht in de Giro. De organisatie mag daarnaast nog vier wildcards uitdelen aan procontinentale teams.

Androni Giocattoli, dat kopman Fausto Masnada vorig jaar als 26e zag eindigen in de Giro, was al zeker van een van die plekken omdat het team in 2018 als eerste eindigde in het klassement van de Ciclismo Cup, een reeks Italiaanse koersen.

Bij Nippo-Vini Fantini is voormalig Lotto-Jumbo-renner Juan José Lobato uit Spanje de bekendste naam. De Italiaanse sprinter Andrea Guardini, die in 2012 een Giro-etappe won, staat onder contract bij Bardiani CSF. Bij Israel Cycling Academy mag de Nederlander Dennis van Winden hopen op deelname aan de Ronde van Italië.

Giro begint op 11 mei

De 102e editie van de Giro d'Italia begint op 11 mei met een tijdrit van Bologna naar San Luca. De laatste etappe is op 2 juni, een chronorace in Verona.

Onder anderen Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Mikel Landa, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Egan Bernal, Primoz Roglic, Fabio Aru en Miguel Ángel López zullen aan de start staan.