Wanty-Groupe Gobert en Cofidis mogen dit jaar weer meedoen aan de Tour de France. De Belgische en Franse wielerploeg hebben een wildcard gekregen van organisator ASO.

Wanty-Groupe Gobert en Cofidis maakten al de grootste kans op een uitnodiging, aangezien ze afgelopen seizoen de meeste punten behaalden in het klassement van de UCI Europe Tour.

Bij Wanty-Groupe Gobert rijden onder anderen de Nederlanders Marco Minnaard (29) en Wesley Kreder (28).

De procontinentale formatie was in de voorbije twee edities van de Tour ook al van de partij met een wildcard. Minnaard maakte in zowel 2017 als 2018 deel uit van de ploeg die afreisde naar Frankrijk.

Cofidis, dat de beschikking heeft over de Franse topsprinter Nacer Bouhanni, kan al jarenlang rekenen op een wildcard.

Roompot-Charles hoopt op uitnodiging

De achttien teams met een licentie voor de UCI WorldTour, waaronder het Nederlandse Jumbo-Visma en het Sunweb van Tom Dumoulin, zijn automatisch verzekerd van startrecht in de Tour.

De organisatie heeft nog twee wildcards achter de hand, die later worden uitgedeeld. Het Nederlandse Roompot-Charles hoopt op een uitnodiging.

De 106e editie van de Tour duurt van 6 tot en met 28 juli. Er staan zeven berg-, vier heuvel- en acht vlakke etappes op het programma, en bovendien worden er een ploegen- en individuele tijdrit afgewerkt.

Geraint Thomas is de titelverdediger. De Welshman van Team Sky bleef vorig jaar Dumoulin (tweede) en zijn teamgenoot Chris Froome (derde) op overtuigende wijze voor.