Lasse Norman Hansen en Marc Hester hebben maandag hun leidende positie op de vijfde avond van de Zesdaagse van Rotterdam met succes verdedigd. Het Deense wielerkoppel begint met 253 punten aan de laatste dag op de wielerbaan in Ahoy.

Yoeri Havik en Wim Stroetinga klommen van de vierde naar de tweede plaats. Het Nederlandse duo maakte op de voorlaatste dag een achterstand van twee ronden goed.

De 27-jarige Havik en de zes jaar oudere Stroetinga staan op 204 punten. Jan-Willem van Schip en de Belg Stijn Steels nemen de derde plaats in, op één ronde en met een puntenaantal van 260.

Niki Terpstra en zijn Franse partner Thomas Boudat bezetten de vierde plek met 193 punten. Het duo pakte op de eerste dag nog de leiding in Ahoy en verloren die daarna aan Hansen en Hester.

De Belg Kenny De Ketele, vorig jaar eindwinnaar met Moreno De Pauw, zal dinsdag niet meer van start gaan. Hij brak bij een val zijn sleutelbeen. Zijn koppelgenoot Robbe Ghys maakt de Zesdaagse van Rotterdam af met de Pool Wojciech Pszczolarski.