Lasse Norman Hansen en Marc Hester staan ook na de derde dag van de Zesdaagse van Rotterdam aan de leiding in het klassement. De Denen hebben een ronde voorsprong op de Spanjaarden Albert Torres en Sebastian Mora.

Hansen en Hester hebben 168 punten tegen 155 voor de Spanjaarden. Jan Willem van Schip en zijn partner Stijn Steels staan derde met 151 punten en op 1 ronde.

Van Schip en Steels pakten zaterdagavond de zege op de koppelkoers XL en verzamelden ook de meeste punten in de puntenkoers.

De Denen hadden op de tweede dag de leiding overgenomen van Niki Terpstra en zijn Franse partner Thomas Boudat. Het Nederlands-Franse duo staat nu met 135 punten vierde op 1 ronde van de leiders.

Terpstra reed de Zesdaagse van Rotterdam tien keer eerder en won vier jaar geleden voor het laatst. Vorig jaar moest de toenmalig renner van Quick-Step Floors samen met Dylan van Baarle genoegen nemen met de vierde plek.

De Belgen Kenny De Ketele en Moreno De Pauw schreven het evenement toen op hun naam. De Zesdaagse van Rotterdam werd nog nooit gewonnen door een Deen. Norman Jensen werd twee jaar geleden al wel tweede, toen nog samen met zijn landgenoot Michael Mörkov.

De Zesdaagse van Rotterdam duurt nog tot en met dinsdag.