Annemiek van Vleuten kan mogelijk eerder dan gedacht haar rentree maken in het peloton. De 36-jarige Utrechtse herstelt voorspoedig van een breuk in haar linkerknie.

"Natuurlijk zie ik wel dat ik echt nog niet het niveau heb wat ik ooit gehad heb of zou willen hebben, maar er zijn ook dingen die je heel snel verliest en die je snel weer terug kan trainen'', schrijft Van Vleuten op haar website.

"Ik heb er dan ook vertrouwen in dat ik op de goede weg ben en dat het wel goed gaat komen. Wie weet ga ik eerder in koers zijn dan gedacht."

Van Vleuten werkt momenteel op Gran Canaria aan haar conditie en ze hoopt in het voorjaar in de heuvelklassiekers al weer een rol van betekenis te kunnen spelen.

De renster van Mitchelton-Scott liep eind september bij een val in de door Anna van der Breggen op overtuigende wijze gewonnen wegwedstrijd van de WK in Innsbruck een zware knieblessure op.

Ze reed desondanks de laatste 90 kilometer van de wedstrijd 'gewoon' uit en eindigde als zevende, op zeven minuten van Van der Breggen, maar moest aan de finish wel de fiets verruilen voor een rolstoel.

Van Vleuten sluit aan bij trainingsstage van mannen

Van Vleuten had een paar dagen ervoor voor de tweede achtereenvolgende keer en tevens voor de tweede keer in haar loopbaan de wereldtitel tijdrijden gepakt.

De routinier kende vorig jaar een zeer succesvol jaar, want ze won daarnaast ook onder meer de Giro Rosa, La Course, de Boels Ladies Tour en het eindklassement van de Women's World Tour.

Van Vleuten sluit later deze maand aan bij een trainingsstage van de mannen van Mitchelton-Scott in het zuiden van Portugal en Spanje.

"Ik zal flink aan de bak moeten, want renners als Simon Yates, Adam Yates en Mikel Nieve gaan mee. Er zijn dus best goede klimmers bij en we gaan in negen dagen 30.000 meters de lucht in klimmen en 1800 kilometer fietsen. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat ik daar nu klaar voor ben."

Het nieuwe seizoen van de vrouwen begint officieel op zaterdag 9 maart, wanneer de bekende eendaagse Italiaanse wielerkoers Strade Bianchi wordt verreden.